Bilgi Üretimi Sürecinde Değer Yaratan Unsurlar ve İşlevleri Konferansı

18 Aralık 2018 Salı günü saat 14.30’da Üniversitemiz Ağdacı Kampüsü Konferans
Salonunda, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oya GÜRDAL TAMDOĞAN tarafından “Bilgi Üretimi Sürecinde Değer Yaratan Unsurlar ve İşlevleri”
konulu konferans verilecektir.

Konferansta; üretilen bilgiye doğru ve yeterli biçimde erişme, eriştiği bilgiyi eleştirel biçimde değerlendirme, analiz etme, özümseme ve yaşamına kanalize etme sorumluluğunu taşıyan kullanıcıların (üniversite bazında öğrenciler, akademisyenler ve diğer personel) işlevleri ve işlevlerini daha üst düzeyde yerine getirmek için nelere dikkat etmeleri gerektiği üzerinde durulacaktır. Bilgi üretimi sürecinin ve enformasyon zincirinin niteliği ve değerini arttırmada çok önemli bir olgu olan bilgi erişim sürecinin başarısı için kullanılabilecek bilgi erişim teknikleri de örnekler bazında ele alınacaktır.